تماس با ما :

نقشه یو تی ام

نقشه یو تی ام

نقشه یو تی ام (UTM) بر اساس سیستم مختصات جهانی تولید می گردد که در آن مختصات مکانی ملک مزبور به صورت دقیق همراه با مشخصات همسایگان همجوار آن در مقیاس بزرگ در دسترس است. با توجه به اینکه در نقشه یو تی ام متراژ و ابعاد اربعه درج می شود به همین دلیل دیگر شاهد اختلافات ملکی ناشی از تعارض و متراژ و… نخواهید بود. با ما همراه شوید تا اطلاعات دقیقی درباره نقشه UTM چیست و چگونه تهیه می شود را در اختیار متقاضیان این نوع نقشه ارائه دهیم.

از سال 1393 با تصویب قانون کاداستری و ابلاغ آن برای صدور سند تک برگ، تمامی سازمان ها موظف می باشند که از نقشه یو تی ام استفاده نمایند، چرا که در نقشه یو تی ام هر نقطه دارای یک مختصات خاص می باشد و هیچ دو نقطه ای در کل کره زمین یافت نمی شود که دارای مشخصات یکسانی باشند به همین خاطر امکان هرگونه کلاهبرداری و جعل کاهش خواهد یافت.

اگر به زبان خیلی ساده بخواهیم نقشه UTM را توضیح دهیم:

در گذشته نقشه برداری ساختمان فقط برای تعیین متراژ انجام میگرفت، اما با گذشت زمان مشکلات زیاد برای زمین ها پیش می آمد. برای مثال گم شدن ملاک یا از بین رفتن حد و مرز اصلی از اصلی ترین این دغدغه ها بود.

نقشه یو تی ام علاوه بر تعیین متراژ با دقت بالا چون در قالبی جهانی با نام UTM صورت میگیرد به همین خاطر منحصر بفرد است. برای مثال مثل افرادی از جامعه که هر کدام دارای کد ملی منحصربفردی هستند و در هر نقطه از کره زمین نیز دارای مختصات اختصاصی است.

حال این مختصات یو تی ام که به وسیله GPS مولتی فرکانس بدست می آید با کمک سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک به دقت بالاتری میرسد.

در این مطلب برای آشنایی بیشتر با تهیه نقشه یو تی ام، مراحل و نکاتی را که مورد نیاز هست با جزییات کامل توضیح خواهیم داد، تا در صورت نیاز تهیه نقشه یو تی ام اقدامات لازم را انجام دهید، با ما تا انتها همراه شوید.

نقشه یو تی ام چیست؟

نقشه یو تی ام بر اساس مختصات جهانی نقشه برداری یو تی ام توسط دستگاه جی پی اس دو یا چند فرکانسه و دوربین توتال تهیه می شود. utm مخفف عبارت Universal Transverse Mercator است که به معنای سیستم مختصات مرکاتور معکوس است. در این نقشه موقعیت مکانی دقیق ملک به همراه اطلاعات ثبتی شامل حدود اربعه، مشخص کردن متراژ، مختصات مکانی ملک محل قرارگیری درختان، شکستگی های موجود در ملک، تعیین همسایگی املاک و… تعیین و در آن درج گردیده است. امروزه با توجه اینکه تمامی نهادها و سازمان های رسمی کشور همچون سازمان ثبت اسناد، منابع طبیعی، شهرداری، محیط زیست، جهاد کشاورزی و… برای انجام هرگونه امور نقشه برداری املاک و اراضی از نقشه یو تی ام با مقیاس های مختلف استفاده می نمایند. بنابراین متقاضیان محترمی که به این سازمان ها مراجعه می نمایند باید نقشه utm ملک را در دست داشته باشند که برای تهیه نقشه یو تی ام به کارشناس نقشه برداری نظام مهندسی یا کارشناس رسمی دادگستری باید مراجعه کرد تا بعد از تهیه نقشه یو تی ام، آن را با مهر و امضای خود ممهور نماید چرا که نقشه utm بدون مهر و امضای کارشناس نقشه برداری معتبر نبوده و از درجه اعتبار ساقط می باشد.

مدارک لازم جهت تهیه نقشه utm

برای تهیه نقشه utm، متقاضی به کارشناس نقشه برداری مراجعه کرده و در ابتدا باید مدارک مالکیت اعم از قولنامه به همراه کپی از سند اولیه ملک را باید در دست داشته باشد تا مالکیت متقاضی قابلیت اثبات داشته باشد. بر اساس قولنامه و کپی سند، متقاضی اثبات می نماید که ملک را از مالک اولیه ملک معامله نموده است.

در صورتی که مالکیت ملک به صورت مشاعی و دارای سند مشاعی باشد باید سند مشاعی به نام متقاضی باشد و در صورتی که متقاضی ملک را از مالک اولیه خریداری کرده باشد ولی سند مشاعی به نام متقاضی نباشد باید متقاضی یک وکالت نامه از مالک اولیه ارائه دهد تا بر اساس آن کارشناس برای تهی نقشه یو تی ام اقدام نماید. با ارائه مدارک مالکیتی و مشخصات ملک به کارشناس، نقشه برداری از ملک مزبور انجام می شود. کارشناس پس از بررسی مدارک مالکیتی ملک، به صورت حضوری از ملک بازدید نموده و پس از انجام امور نقشه برداری توسط شرکت نقشه برداری، فایل نقشه یو تی ام و گواهی مختصات ملک را ممهور به مهر و امضای خود در اختیار متقاضی قرار می دهد.

نمونه کار ها

انجام کلیه ی امور نقشه برداری
نقشه هوایی
نقشه UTM
نقشه مساحی
نقشه توپوگرافی
پیاده سازی
پیاده سازی آکس ستون
طراحی معماری    طراحی سازه    طراحی نما    طراحی داخلی   طراحی لنداسکیپ
نظارت و اجرا